Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona (1998). He estat involucrat durant més de 35 anys en l'estudi i el control dels mosquits des de l'Administració pública. Des del 1983, el meu lloc de treball és en la direcció del Servei de Control de Mosquits en el Consell Comarcal del Baix Llobregat, treballant per la reducció de les poblacions dels mosquits urbans mitjançant tècniques innovatives i integrades per 23 municipis on resideixen més d'un milió de persones. 

A més a més i des de 2015 treballo com a responsable d'Entomologia en el projecte de ciència ciutadana Mosquito Alert  creat i dirigit des del CEAB/CSIC, CREAF amb suport de l'Obra Social “la Caixa”.

Sóc membre numerari de la American Mosquito Control Association (AMCA), membre fundador de la European Mosquito Control Association (EMCA) i de la Sociedad Española de Medicina Tropical y Salud Internacional (SEMTSI), així com membre numerari de la Entomological Society of America (ESA). He estat president de la branca europea de la Society for Vector Ecology (E-SOVE) entre 2000 i 2002, i també organitzador i Presidente Honorífic del tercer Congrés Internacional d'Ecologia de Vectors, en Barcelona (2001). He executat funcions consultores per al European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), World Health Organization (WHO-Europe) i sóc un expert registrat en DAISIE. He co-dirigit dues Tesis de Doctorat, i publicat des de 1984 més de 45 articles científics. 

He participat en projectes tals com la gestió dels mosquits en els Jocs Olímpics de Barcelona'1992 (COOB92). També vaig ser membre de la xarxa multidiscipliniària cooperativa EVITAR (RETICS, 2003-2006) encarregat de la vigilància de possibles arribades de l'Ae.albopictus dins del subprojecte dels vectors importats; vaig ser coordinador d'un projecte de psicologia social en col·laboració amb el GRIGA de la Facultat de Psicologia de la UB (2008-2010). 

Interessos

Integrated pest control, Biopesticides, Aedes albopictus

Recent publications under CREAF affiliation