935814678
Oficina: C5/1120

Sóc llicenciat en Ciències Ambientals (UAB, 2002) i doctor en Biologia (UB, 2006). Vaig realitzar la meva tesi doctoral al Grup d'Hidrologia Superficial i Erosió, actualment a l’IDAEA-CSIC. He desenvolupat la meva recerca postdoctoral a l'empresa Solfranc Tecnologías (2007-2008), a la Universitat de Durham (Regne Unit, 2008-2009) i al CREAF (des de 2009). He fet estades de recerca a la Universitat Mendel de Brno (República Txeca, 2003) a la Universitat d’Edinburg (2004, 2012), a la Estación Experimental de Zonas Áridas del CSIC (2005) i a la Universitat de Gant (Bèlgica, 2017), on sóc actualment investigador visitant.

La meva recerca es centra en l’ecofisiologia de les plantes i la seva influència sobre el funcionament dels ecosistemes terrestres dins d’un context de canvi global. En concret, he fet contribucions rellevants sobre (i) l’ús de l’aigua per la vegetació a diferents escales espaials i temporals, (ii) la variabilitat ecològica en les respostes de les plantes a la sequera (iii) els mecanismes i conseqüències de la mortalitat per sequera en boscos i (iv) el paper de la vegetació en el cicle del carboni.

Gran part de la meva recerca es fonamenta en l’observació de processos ecofisiològics en camp, sobretot en ecosistemes forestals mediterranis, temperats i subàrtics. Darrerament també he treballat amb grans bases de dades com l’Inventari Ecològic i Forestal de Catalunya i coordino, des de 2015, la primera base de dades global d’ús d’aigua de les plantes (SAPFLUXNET). 

 

INTERESSOS

Ecofisiologia de plantes i ecosistemes. Cicle de l’aigua i el carboni en ecosistemes terrestres. Respostes de les plantes i els ecosistemes a la sequera. Gestió de dades ecològiques: de les mesures de camp a les bases de dades.

 

Recent publications under CREAF affiliation