935868474
Oficina: C5/1070b

Sóc professor d'Investigació d'ICREA en ecologia vegetal i ecosistèmica al CREAF. He estat lecturer i posteriorment Professor of Forest Science a la Universitat d'Edimburg (Escòcia, Gran Bretanya) des de 1997 fins a 2017. He estat professor visitant en el Boyce Thompson Institute at Cornell University, USA (1999), científic visitant a la Universitat Autònoma de Barcelona (2009) i al CSIRO (Tasmània, Austràlia; 2010) i Acadèmic Eminent a la University of Western Sydney (Austràlia, 2012-2016).

Els meus interessos de recerca inclouen totes les escales des de les cèl·lules fins als ecosistemes terrestres, amb l'enfocament particular en els fluxos d'aigua i carboni en el xilema i en el líber de les plantes i en l'ús dels isòtops estables en ecologia. Recentment, he desenvolupat activitats per millorar el nostre coneixement de les relacions hídriques de les plantes i el paper de l'estrès hídric en la fisiologia d'arbres i boscos. He treballat sobre el paper de la contaminació del nitrogen sobre ecosistemes i el paper de la sequera en la mortalitat d'arbres a la Mediterrània.

Actualment estic treballant amb col·laboradors als EUA per desenvolupar un nanosensor de concentracions de sucres en el líber dels arbres; amb col·laboradors britànics explorant la plasticitat ecològica de variables hidràuliques en boscos de Perú, Bolívia, la Guyana i Brasil; i treballo amb grups australians en la quantificació de trets hidràulics en dos experiments de sequera simulada a l'Amazònia i als tròpics australians.

 

Interessos

The physiological ecology of trees

Adaptation and ecological plasticity of the water transport system of trees, The carbon cycle of forest ecosystems, Prevention of forest degradation and forest restoration in Tropical regions

Recent publications under CREAF affiliation