935814664
Oficina: C5/1074

Sóc doctor en biologia per la Universitat de Barcelona (1996). Formo part de la Unitat d'Ecologia Global del CREAF-CEAB-CSIC.

La meva recerca es focalitza en els efectes del canvi climàtic sobre el funcionament dels ecosistemes, principalment mediterranis. Actualment em centro en els efectes sobre la fenologia de la senescència de les fulles, sobre la resorció dels nutrients, i en com ambdós processos són regulats per la variabilitat ambiental. Tinc una llarga experiència en la manipulació experimental de la temperatura i la precipitació en matollars mediterranis on ha estudiat les respostes del sòl, les plantes i la comunitat. En el vessant biogeoquímic he estudiat els intercanvis entre l'atmosfera i els ecosistemes que influeixen en els cicles de carboni (fluxos de CO2 i CH4 procedents del sòl i així com de la productivitat de les plantes) i el nitrogen. En plantes he estudiat l'ecofisiologia de les relacions hídriques i la fenologia del creixement i la floració. 

He participat en diversos projectes científics subvencionats per agències governamentals catalanes, espanyoles i europees. Col·laboro en l'avaluació i revisió d'articles per a diverses revistes científiques. He publicat 90 articles en revistes del Science Citation Index.

 

INTERESSOS

Fenologia del creixement vegetal, la senescència de les fulles, la floració i la seva relació amb la distribució d'espècies, Reabsorció de nutrients de fulles, Pools i fluxos de carboni i nitrogen als ecosistemes, Consum de metà al sòl.

 

Recent publications under CREAF affiliation