Sóc investigador en els camps del clima, el medi ambient, l'ecologia i l'energia. Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i doctor en Física Aplicada per la Universitat Politècnica de Catalunya. Científic de l'ICM-CSIC i investigador associat del CREAF. Actualment coordino el projecte europeu MEDEAS . La meva recerca es centra en:

- Processos físics a l'oceà: dinàmica de la capa de barreja, inestabilitats i modelatge numèric amb models de circulació regional (ROMS).

- Ecologia marina: estudi de proliferacions nocives d'algues i interaccions físico-biològiques utilitzant models numèrics.

- Anàlisi i modelització de recursos energètics.

Des de 2009 tinc un bloc de divulgació en català sobre qüestions relacionades amb l'energia i el medi ambient (amb més de 150000 pàgines visualitzades) i ofereixo xerrades informatives sobre l'importància dels efectes de l'energia i el clima a la societat, he publicat diversos articles divulgatius i he participat en diversos mitjans de comunicació (ràdio, televisió i impressió) parlant sobre la crisi energètica, el canvi climàtic i les seves implicacions per a la societat.