Jordi Martínez-Vilalta

Investigador
935813811
Oficina: C5b-024

Sóc Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2001). Actualment sóc professor agregat a la UAB, investigador del CREAF. He estat investigador honorari de la Universitat d’Edimburg (Regne Unit). Vaig obtenir una distinció ICREA Academia el 2014.

La meva recerca pretén millorar el coneixement sobre el funcionament dels sistemes naturals i sobre la seva resposta als canvis ambientals.  Els meus treballs se centren en l’estudi de comunitat vegetals, especialment boscos, i posen èmfasi en l’impacte de la sequera en un context de canvi climàtic; àmbit en el que he coordinat nombrosos projectes de recerca.

Sóc membre del comitè editorial de les revistes Tree Physiology, iForest i ISRN Ecology, i editor associat del Journal of Plant Hydraulics.

Sóc autor dels llibres: Ecología con números (Lynx Edicions, 2006), junt amb Josep Piñol; i Un planeta a la deriva, converses sobre el canvi global (La Magrana, 2011), junt amb Daniel Sol, Jaume Terradas i José Luis Ordóñez.

Interessos

Modelització ambiental

Forest and climate change, hidraulic, droughts

Publicacions recents