935868475
Oficina:  C5/1072

Sóc Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona (1987) amb una tesis doctoral sobre la dinàmica estacional de l’estany Redon, un estany d’alta muntanya. Vaig ser professor titular d’Ecologia a la UB (1989-2001). Més tard vaig entrar al CSIC com a professor d’investigació del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (2001-2012) i des d’aquest mes de juny sóc investigador del CREAF. Ecòleg que combino mètodes d’observació, experimentació i teòrics per estudiar processos a diferents escales d’espai i temps.

Les meves contribucions se centren en dues àrees temàtiques principals:

1) l’ecologia del canvi global, en la que sobretot he utilitzat ecosistemes lacustres remots (i.e. estanys alpins i àrtics) com a sistemes sentinella de la contaminació a llarga distància i els canvis climàtics de l’actualitat i del passat.

2) l’ecologia evolutiva, on em centro en com restriccions fonamentals en els encontres físics, requeriments energètics i composició bioquímica dels organismes condicionen l’evolució de formes i comportament en els organismes i la seva distribució en el planeta.

Interessos

Biogeodinàmica, Xarxes tròfiques, Paleolimnologia

Biodiversitat, Ecologia del canvi global, Ecologia evolutiva