935813251
Oficina: C5-1104

Sóc un biòleg evolutiu interessat en entendre el processos que generen la biodiversitat, tant en nombre d’espècies com en varietat de fenotips. Per què hi han grups taxonòmics amb moltes espècies i grups que en tenen molt poques? Per què hi ha grups amb una enorme diversitat de fenotips mentre que d’altres mantenen una gran homogeneïtat fenotípica? Aquestes són els tipus de preguntes que mouen la meva recerca.

Per intentar respondre aquests tipus de preguntes navego metodològicament entre les filogènies moleculars, l’ecologia i la morfologia i la morfometria i uso models estadístics per integrar aquestes diferents components de la meva recerca.

El paper de les illes i les innovacions clau (“key innovations”) en la generació de diversitat fenotípica i d’espècies ha centrat la meva activitat de recerca en les darrers anys, treballant sobretot en rèptils d’Aràbia i Austràlia. Actualment treballo com a investigador postdoctoral (Juan de la Cierva) al grup del Daniel Sol on estudiem les conseqüències macroevolutives de la mida del cervell en diferents grups d’ocells.

Recent publications under CREAF affiliation