93 581 2028
Oficina: C5b/018

Sóc Catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La meva recerca està basada en l’estudi de la dinàmica forestal i l’efecte de les pertorbacions, en especial el foc, sobre les comunitats d’animals i plantes.

Al CREAF coordino un grup de recerca sobre “Dinàmica dels ecosistemes forestals i ecologia del foc” que ha estat reconegut com Grup d’Excel·lència per la Generalitat de Catalunya.

He publicat més de 200 articles, dels quals més de 100 en revistes internacionals incloses a l’SCI. He aconseguit cinc trams de recerca por part del govern espanyol.

He estat investigador principal de nombrosos projectes de recerca d'àmbit nacional. També he participat en projectes finançats per la UE, en altres projectes nacionals i en contractes amb les administracions.

En concret, actualment soc el coordinador del projecte MONTES, un gran projecte inclòs dins del programa CONSOLIDER, sobre els efectes del canvi global als boscos espanyols. Aquest projecte està finançat amb  4 milions d’euros i agrupa 100 investigadors de moltes de les principals institucions espanyoles dedicades a la recerca en ecologia terrestre i forestal.

He dirigit 13 tesis doctorals i nombrosos projectes de màster.

 

Interessos

Dinàmica i balanç de carboni dels boscos mediterranis en gradients climàtics y de gestió, Causes i conseqüències dels grans incendis i els canvis d’usos i el seu impacte sobre les comunitats d’animals i plantes, Canvis en la estructura de les comunitats de formigues en resposta a factors ambientals i a la competència

Recent publications under CREAF affiliation