Bernat Claramunt López

Investigador
935812700
Oficina: C5b/016

Soc Professor Titular Universitari de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del CREAF.

La meva tesis doctoral es va centrar en l'estudi de la dinàmica de les arrels fines en alzinars mediterranis.

Posteriorment, els meus contractes post-doctorals es van centrar en l'àmbit de les arrels fines (CEFE-CNRS) i en la dendrocronologia (CREAF), estudiant els efectes de l'ENSO en la dinàmica i el creixement d'espècies de zones semiàrides d'Amèrica del Sud. També el continent americà, vaig ser l'investigador principal d'un projecte de la Fundación BBVA centrat en els efectes socials, econòmics i sobre l'entorn natural de l'augment del cultiu de la soja al Chaco Seco argentí.

Actualment, la meva recerca està centrada en l'ecologia de les comunitats, especialment en els sistemes de muntanya, i en projectes de ciència ciutadana. Estudio les xarxes ecològiques, la seva resistència a l'entrada de les espècies invasores i els efectes del canvi global sobre les interaccions. Des de fa anys, lidero un programa de captura-marcatge-recaptura d'una població de marmota alpina al Pirineu. Actualment, també coordino un projecte de participació ciutadana al Pirineu finançat per l'EarthWatch Institute. Finalment, estic treballant en el desenvolupament de plataformes digitals per a introduïr localitzacions d'espècies, i en tecnologies DIY per projectes de ciència ciutadana.

Interessos

Ecological networks and global change, biodiversity of alpine systems, introduced and invasive species, effects of socioeconomic changes on biodiversity

Portal Faunacat, iNaturalist

Publicacions recents