En línia
Espanya
Enllaç de l'event: 
Programa de la jornada

El sistema "Cocoon": una metodologia innovadora per la reforestació i les plantacions de secà

dilluns, setembre 28, 2020

El canvi climàtic està disminuint la disponibilitat d’aigua a Catalunya i afectant als sectors agrícola, forestal i jardiner, que progressivament troben més dificultats per fer plantacions de secà viables, reforestar espais degradats o mantenir zones ajardinades sense reg de suport. LandLifeCompany és una empresa que ha desenvolupat el sistema “Cocoon”, un dispositiu que augmenta la supervivència dels plançons durant el primer eixut estival. Aquesta metodologia ha sigut implantada en nombrosos països del món, amb un èxit notable en zones àrides.

A la finca de Can Moragues s’ha creat un itinerari demostratiu que ensenya de forma visual i didàctica els beneficis de la metodologia “Cocoon”, mostrant en un recorregut de menys d’un quilòmetre de llargada tres de les principals aplicacions d’aquest dispositiu: restauració de sistemes agro-silvopastorals (devesa d’alzines), establiment de cultius llenyosos extensius de secà (plantació d’oliveres) i restauració ecològica d’espais naturals degradats (bosc de ribera). En aquest cas, la jornada serà online i es visualitzarà un vídeo demostratiu.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “El sistema “Cocoon”: ecotecnologia al servei de la restauració ecològica i l’agricultura a la conca mediterrània”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020. 

Per poder seguir la jornada és necessari que us inscriviu a través del següent enllaç: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

Patrocinat per: 
Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT)
Organitzat per: 
CREAF
Emys