Masia de Can Moragues
Carretera de Santa Coloma, km 21.1
17421 Riudarenes
Espanya
Email de contacte: 
ander@fundacioemys.org
Enllaç de l'event: 
Programa de la jornada
Telèfon: 
972 164 957
Com arribar-hi: 

El sistema "Cocoon": aplicació en plantacions agrícoles de secà

divendres, desembre 13, 2019

El canvi climàtic està disminuint la disponibilitat d’aigua a Catalunya i afectant al sector agrícola, que progressivament troba més dificultats per fer plantacions de secà viables. LandLifeCompany és una empresa que ha desenvolupat el sistema “Cocoon”, un dispositiu que augmenta la supervivència dels plançons durant el primer eixut estival. Aquesta metodologia, de baix cost i sense efectes nocius per al medi ambient, ha sigut implantada en nombrosos països del món, amb un èxit notable. A la finca de Can Moragues s’ha creat un itinerari demostratiu que ensenyarà de forma visual i didàctica els beneficis de la metodologia “Cocoon”, mostrant en un recorregut de menys d’un quilòmetre de llargada tres plantacions: alzines, oliveres i freixes, a més d’alguns arbres fruiters. En aquesta jornada s’aprofundirà en les aplicacions agrícoles d’aquesta tecnologia, avaluant els precedents, i les avantatges i limitacions per la plantació de cultius llenyosos, a més de fer pràctiques de plantació amb oliveres i arbres fruiters.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “El sistema “Cocoon”: ecotecnologia al servei de la restauració ecològica i l’agricultura a la conca mediterrània”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Programa de la jornada:

 9.15 h  Inscripcions i lliurament de la documentació

9.20 h  Presentació de la jornada. Sr. Ander Achotegui, responsable de gestió agrícola i forestal sostenible. Fundació Emys

9.30 h  El Cocoon: funcionament, precedents i perspectives en agricultura. Sr. Vicenç Carabassa, coordinador del projecte LIFE The Green Link. Ambientòleg i edafòleg, investigador del CREAF.

11.00 h  Pausa

11.30 h  El projecte demostratiu de Can Moragues: plantacions i monitorització de resultats. Sr. Ander Achotegui, Fundació Emys.

12.00 h  Visita a les parcel·les demostratives i pràctica de plantació d’oliveres i arbres fruiters. Sr. Vicenç Carabassa, CREAF. Sr. Ander Achotegui, Fundació Emys.

13.00 h  Fi de la Jornada

Jornada gratuïta amb inscripcions prèvies a http://www.fundacioemys.org/experiencies o al contacte ander@fundacioemys.org

Patrocinat per: 
UE
Departament Agricultura
Organitzat per: 
CREAF
Emys