DeBosCat

Monitoring network for observing the status of Catalonian forest

Contractes i convenis
Project duration: 
gen. 2013 a des. 2014

Una eina de seguiment dels boscos catalans . L’objectiu de la iniciativa, impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i coordinada pel CREAF, és obtenir el màxim d’informació possible sobre l’estat dels boscos per comprovar els efectes dels episodis climàtics extrems.
 

Introducció

La informació es podrà comparar i analitzar any rere any per fer prediccions sobre la vulnerabilitat dels boscos o de certes espècies al canvi climàtic i actuar de manera proactiva per planificar la gestió forestal futura tenint en compte tots aquests factors.
 
La xarxa DeBosCat es considera una eina pionera a Espanya i a Europa. És la primera vegada que podem conèixer amb exactitud l’impacte que ha tingut en les masses forestals un fenomen climàtic com el de la sequera de l’any 2012.
  
DeBosCat és una xarxa col·laborativa en la qual els Agents Rurals i els tècnics del Departament d’Agricultura treballen plegats, amb protocols elaborats pel CREAF, prenent dades de camp sobre diferents aspectes relacionats amb la salut del bosc. 

Conclusions

  • DeBosCat
  • Presentació DeBosCat