OGC Testbed 14 MapML
Altres
Durada del projecte: 
abr. 2018 a des. 2018

Testbed 14 és la iniciativa número 100 de l'Open Geospatial Consortium (OGC) per oferir prototips i entorns de prova per al desenvolupament de nous estàndards i arquitectures en informació geoespacial.

Introducció

El Programa d'Innovació de l’OGC proporciona un espai per a l’ús d'iniciatives per avançar en solucions als reptes de dades mitjançant l'ús d’estàndards oberts. Els testbeds són les iniciatives més grans de l’OGC, amb un valor mitjà de 3 milions de dòlars en finançament de patrocinadors. El Testbed 14 ha estat patrocinat per 12 organitzacions de 5 països, i reuneix a més de 200 persones de 60 organitzacions. A més de crear nous estàndards, els testbeds proporcionen una plataforma única on els patrocinadors poden externalitzar la generació ràpida de prototips i entorns d'assaig amb diverses organitzacions líders en el seu camp. Els testbeds donen com a resultat molt més que nous estàndards actualitzats: els resultats inclouen guies, visions generals i bones pràctiques per resoldre problemes geoespacials d'avantguarda.

El Map Markup Language (MapML) és un format de text per a la codificació de la informació de mapes per a internet. L'objectiu de MapML és permetre que els navegadors web puguin mostrar i editar mapes i dades sobre mapes sense necessitat de programació JavaScript o d'altres. El CREAF contribuirà amb un estudi que descrigui el format MapML i que suggereixi modificacions per alinear l'esborrany actual amb la línia de base de l’OGC. També documentarà les experiències recollides pels implementadors de clients i serveis que utilitzen MapML.