Search

Quin és l’estat dels boscos catalans? Mireia Banqué respon a Betevé Radio

Bosc del Montseny. Autor: Mireia Banqué.
Bosc del Montseny. Autor: Mireia Banqué.

La investigadora del CREAF, Mireia Banqué, és entrevistada al programa ‘El matí de Barcelona’ per parlar sobre els resultats de l’informe del DeBosCat. Una xarxa de monitoratge que anualment revisa l’estat de salut dels boscos catalans.

Bosc del Montseny. Autor: Mireia Banqué.
Bosc del Montseny. Autor: CREAF.

El passat 23 de febrer, la coordinadora de la xarxa DeBosCat, Mireia Banqué, va parlar sobre l’estat actual dels boscos de Catalunya. La greu sequera de l’any passat ha tingut repercussió en la salut dels arbres, que “presenten defoliació, canvis de color i fins i tot poden ser morts” segons Banqué.  Després del 2012, es considera que el 2016 va ser l’any amb més escassetat d’aigua als ecosistemes terrestres.

Les comarques més afectades segons l’informe són el Pallars Jussà, l’Anoia, la Noguera i Osona. Això no implica que de cara a la primavera no puguin tornar a rebrotar molts dels arbres afectats.

Per saber-ne més i escoltar la entrevista podeu seguir aquest enllaç a la notícia de la Betevé. 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia