Search

El CREAF més a prop de les escoles gràcies a l’Escolab

El CREAF ha proposat una activitat al bosc de Collserola per veure com els boscos responen al canvi climàtic
El CREAF ha proposat una activitat al bosc de Collserola per veure com els boscos responen al canvi climàtic

El CREAF es llança aquest 2018 a participar a l’EscoLab, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pels programes Barcelona Ciència, de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Cultura Científica, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, per acostar la ciència a les escoles.

El CREAF ha proposat una activitat al bosc de Collserola per veure com els boscos responen al canvi climàtic
El CREAF ha proposat una activitat al bosc de Collserola per veure com els boscos responen al canvi climàtic

Per participar a l’Escolab el CREAF ha organitzat un taller per entendre com respon el bosc mediterrani al canvi climàtic. Ho farà en un taller experimental i gratuït a l’Estació Biològica de Can Balasc (Parc de Collserola) dirigit a l’alumnat d’ESO. En aquest taller es farà una petita introducció als efectes del canvi climàtic sobre els nostres boscos i, tot seguit, es proposarà d’anar a buscar dins del bosc del parc natural les senyals que ens indiquen que el bosc està responent a aquests canvis.

Totes les activitats que organitza l’Escolab són gratuïtes però les places són limitades. Hi ha hagut un període de reserva que ha finalitzat el 22 de setembre. A partir d’aquí, es farà un sorteig per assignar les places i, un cop adjudicades, es podran reservar directament a través de la web les activitats que hagin quedat lliures. No et quedis fora! Reserva la teva plaça i aconsegueix més informació a http://escolab.bcn.cat/

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Alumnes participant en activitats d'Escoles Verdes. Font: CREAF
Notícies
CREAF

Vols convertir el teu alumnat en un equip científic? 

El DACC i el CREAF fem una crida als professors i professores de les Escoles Verdes de Catalunya. Oferim un paquet metodològic a les 800 Escoles Verdes del país perquè el seu alumnat pugui treballar en equip amb el CREAF. 

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia