Search

Cent aus al costat de casa i no les veus

elpais.com
elpais.com

Cotorres als parcs i gavines sobrevolant abocadors. Són exemples d’algunes aus que han trobat el lloc ideal per viure a les nostres ciutats. Cada vegada som més exigents per crear infraestructures urbanes i oferir els millor serveis als ciutadans, però de manera indirecta estem creant un nou ecosistema per a l’avifauna urbana.

elpais.com
elpais.com

Així ho explica un article de Materia, que va ser portada de la secció digital de Ciència del diari El País, publicat el mes de juny, que recull els estudis més rellevants sobre l’adaptació de les aus a les ciutats. Un  un treball de Dani Sol, investigador del CREAF i expert comportament i aus urbanes, explica que gran part del seu èxit es deu a la tolerància a l’estrès urbà.

Reconeixes les aus de la teva ciutat? Ho sabràs resolent el test interactiu que ha preparat Materia a l’article. Sort!

LLEGEIX L’ARTICLE SENCER

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

La sequera provoca que aquest estiu el voluntariat dels projectes de seguiment de papallones del CREAF trobin menys individus a les ciutats. Autor: Pau Guzmán.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciutats sense papallones per la sequera i la calor 

Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia